A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Utazások Székelyföldön
Szerző:VOFKORI László
Kiadás éve:2007
ISBN:978-973-8468-62-7
Oldalak száma:496
Kategória:Útikönyv
Méret:B5
Ár:
117 RON
7500 HUF
25 EUR

Elfogyott

A változatos természeti sajátságokkal jellemezhető Székelyföld, az erdélyi középtáj gyógytényezői, műemlékei és más látnivalói, a népélet hagyományai mind-mind igen jelentős idegenforgalmi értéket képviselnek. Ezernyi élmény, hangulat alakítja viszonyunkat, mindennapi kötődésünket Székelyföld jellegzetes vidékeihez, kistájaihoz. A hegykoszorú, a folyóvizek és tavak az erdők csodálatos tájképet varázsoltak Erdély délkeleti sarkában. A Maros és az Olt, a Küküllők, a Homoródok, a Vargyas, a Kormos, a Barót vize, a Feketeügy és mellékvizei romantikus völgyeiben szorgoskodik a székely nép, a Tatros felső folyásánál pedig a csángók üzengetnek Belső-Erdély felé. Székelyföld népi építészete, a képző- és iparművészeti emlékek, a néprajzi értékek nemzeti örökségünk pótolhatatlan kincsei.
Az Utazások Székelyföldön című útikalauz most még inkább összegez, kiemel, csak a legfontosabbakra, főleg a látványra és a turisztikai vonzerőkre figyel, egyben válogat és az igazi értékeket mutatja be. Szerkezeti megoldásként az útvonalak menti haladást választotta a szerző, és összesen 25 székelyföldi útirány turisztikai leírását nyújtja. Inkább az aszfaltút közeléből vesszük szemügyre a látnivalókat és csak rendkívüli módon merészkedünk be az alsóbbrendű utak menti látványosságok megtekintésére. A meglátogatandó települések száma közel háromszáz. A kötetet 192 fénykép és 34 térkép egészíti ki.
Következzenek hát Aranyos-, Maros- és Udvarhelyszék, Csík­és Háromszék látnivalói. Ami mégis hasznos lehet: az élmény, vagyis ahogyan láttuk, hallottuk, éltük át az utazás eseményeit, és a látvány, azaz ahogyan rögzítettük a látottakat. A tisztelt olvasóval és látogatóval együtt vallom, hogy a székelyföldi utazás nemcsak kikapcsolódást, hanem elsősorban jelentős i

@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: