A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Beder Tibor1938 -

1938 március 6-án született, jelenleg Csíkszeredában él. Geológus mérnöki és földrajz tanári egyetemet végzett Kolozsváron.
Volt tanár (6 év), iskolaigazgató (10 év), megyei turisztikai főnök (15 év) és Hargita megye főtanfelügyelője (12 év). Jelenleg nyugdíjas.
Beutazta Európát, két alkalommal az ottani magyarok meghívására az Amerikai Egyesült Államokba is járt és előadásokat tartott az erdélyi magyarokról.
1990-ben gyalog tett meg 2800 km-t Törökországig. Útjáról, Gyalogosan Törökországban címen könyvet írt, amely összesen 6000 példányban jelent meg.
2003-ban újra járt Törökországban, ennek kapcsán megjelent könyve a Bujdosók nyomában; az említett könyvekkel együtt eddig 7 könyvet írt, most a nyolcadikon dolgozik.
Törökországi útjairól több előadást tartott a hajdani Magyarország egész területén.
Másik tevékenységi területe a Magyarok Székelyföldi Társasága és a Julianus Alapítvány szervezésében szervezett Lármafa-találkozó sorozat, mely a Szent László kultusz ápolását tűzte ki célul.

 

Kiadónknál megjelent könyvei:
Beder Tibor
Gyalogosan Törökországban
Elfogyott
@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: