A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Levelek 4.
Szerző:MÁRTON Áron
Kiadás éve:2021
ISBN:978-606-556-143-4
Oldalak száma:248
Kategória:Történelem
Sorozat:Márton Áron hagyatéka
Méret:A5
Ár:
30 RON
HUF
EUR

Áron püspök figyelemmel kísérte a papi szeminárium belső életét, amely sohasem volt zökkenőmentes. Sokatmondó megállapítása nemcsak az akkori kispapoknak szólt: „Székelynek lenni nem székelykedést jelent, nem is kiváltság, hanem feladat. Jó volna ezt megtanulni.”

Kötetünk tartalmazza az egyházközségeket és papokat érintő súlyosabb problémákról szóló püspöki leveleket, valamint a belényesi apostoli kormányzósággal kapcsolatos leveleit. Igen sok gondot hozott számára a 2. bécsi döntés következtében Romániához került plébániák és egyházi ingatlanok kezelésére kapott megbízatása.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: