A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
A születésnap körül
Szerző:IGNÁCZ Rózsa
Kiadás éve:2005
ISBN:973-8468-30-2
Oldalak száma:144
Kategória:Szépirodalom
Sorozat:Ignácz Rózsa
Méret:A5
Ár:
35 RON
HUF
EUR

A szerző kisregénye, mely A vádlott című könyve előtanulmányának tekinthető, most először jelenik meg Európában. Témája az ötvenes évek Magyarországa. Arról szól, mit beszél Budapest népe Sztálin apánk, a Népek Nagy Barátja 75. születésnapján. Mit mond a házmesterné, az érettségiző diák, aki disszidálni akar, az emberek a kocsmában és természetesen az írás főhőse, Kopra Mária, akinek férjét a nyilasok ölték meg, bátyját pedig a kommunisták 1949-ben. A mű tehát korrajz, kemény és tömör vázlat egy letűnt korról, melynek alakjait egytől egyig élő személyekről mintázta a kisregény keletkezésekor, 1952-ben 41 éves, ereje teljében lévő írónő, akinek írásai akkor a kiadás legcsekélyebb reménye nélkül születtek. A műhöz a szerző fia, Makkai Ádám írt előszót.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: