A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Róza leányasszony
Szerző:IGNÁCZ Rózsa
Kiadás éve:2005
ISBN:973-8468-24-8
Oldalak száma: 656
Kategória:Szépirodalom
Méret:A5
Ár:
60 RON
HUF
EUR

„A számtalan, divatos regényes életrajz közül Laborfalvi Róza története tulajdonképpen nem azzal emelkedik ki, hogy a színes palettán a XIX. század ünnepelt színésznõje és közvetlen környezete mellett Ignácz Rózsa felvonultatja a magyar história sok legendás figuráját, Wesselényi Miklóst és Vörösmarty Mihályt, Petõfi Sándort és Szigligetit – meg természetesen Jókai Mórt (1848 augusztusától Laborfalvi Róza férjét) és a korabeli színészvilágot, Dérynét, Kántornét, Lendvay Mártont, Egressy Gábort s a „kisebbeket” –, hanem a múltidézés személyessé tételével. A szerzõ ugyanis ebbe a könyvbe nyilvánvalóan beleírta közel évtizedes színészpályájának tapasztalatait, a fényben és a kuliszák mögött megélteket, a sikerek és intrikák, a szerelmek és csalódások színész(nõ)i természetrajzát. No, és a maga erdélyi elkötelezettségét. A Róza leányasszony ilyenformán egyszerre mûvelõdéstörténet meg lélektani regény, amelynek ma is érezzük a sodrását.” (Kántor Lajos)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: