A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Gellérd Imre1920-1980

Az erdélyi unitárius egyház legendás hírű tudós-lelkésze. Teológiai tanulmányaival párhuzamosan a kolozsvári Bolyai Tudományegyetemen lélektan, filozófia, nyelvek és pedagógia szakokon szerzett diplomát. Megírta a 16. századi Erdélyben született vallás egyedüli szellemtörténetét: Az erdélyi unitarizmus 400 éve a prédikációirodalom tükrében címmel. Doktorra avatásának előestéjén a román titkosrendőrség letartóztatta, hét évi börtönbüntetésre ítélte, a Duna-Delta kényszermnka-táborát épp csak túlélte. Szabadulása után megtörten, belső száműzetésben, tudósként marginalizáltal szolgált 60. születésnapján bekövetkezett tragikus haláláig.

Kiadónknál megjelent könyvei:
Gellérd Imre
A tűz körül
40 RON
@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: